Song by Song – Colour Of My Time’

1. Cold Breeze 
Åbningsnummeret er skrevet som kommentar til de politiske kræfter, der igennem det seneste tiår, som et led i deres værdipolitik, stempler mennesker med anden kulturel baggrund. Den fremadstormende gambianske koraspiller Dawda Jobarteh, der bor i Danmark, kommmenterer Rikke Lies fortælling med sit sprudlende 21-strengs-instrument.

2. Flashback (feat. Tchando)
Rikke Lie reflekterer i ’Flashback’ eftertænksomt over, hvordan vi hver især gennem livet må finde vores egen vej på godt og ondt, og sangeren Tchando fra Guinea-Bissau (medvirkede også på Hanne Boels Dark Passion og i electro-lounge gruppen Bliss) svarer drømmende, at ”livet er som havets bølger – stormfulde, bløde eller blikstille”.

3. Old Capulana (feat. Isabel Novela)
En capulana er et farvestrålende afrikansk bomuldsklæde, som kvinder i hele Afrika bærer om livet, de svøber og bærer deres børn i det og det karakteriske stykke stof er en gennemgående del af den afrikanske kultur. I sangen opfordrer Rikke Lie mennesker, der af den ene eller anden grund er rejst fra deres hjemland for at bo i en anden verdensdel, om at huske deres “old capulana”. Den succesfulde Mozambiqanske sangerinde Isabel Novella supplerer med sin hyldest til capulanaen.

4. Wasted Morning
Når man bor i en lejlighed i København, kan man i de hede sommermåneder risikere at overhøre et skænderi, fordi vinduerne står pivåbne. Sangen her blev skrevet efter at være blevet vækket en smuk sommermorgen af et kærestepars uendelige skænderi: Han sagde, hun sagde, han sagde… På det Motown-inspirerede omkvæd backes Rikke Lie up af den danske soulsanger Daniel Sitrit (The Antonelli Orchestra)

5. Night Time
En r&b inspireret vuggesang, der hylder søvnen og drømmene, vi drømmer. Vi vil nå det hele og de fleste af os har tusind gøremål og masser af ansvar i vores hverdagsliv. Men vi skal huske at slippe ræset, give os tid til ingenting for ikke at ligge søvnløse og miste troen på vores drømme.

6. Kaleidoscope Surprise
Sangen fortæller, hvordan en enkelt handling, ligesom i et kalejdoskop, kan få billedet til at se helt anderledes ud. Utroskab er et eksempel på sådan en handing…

7. Heart Beats & Blood
Albummets mest personlige sang, hvor Rikke Lie synger om at miste i flere omgange. Hvordan man som menneske kan blive handlingslammet af hårde oplevelser og tab og have svært ved at tage de vigtige beslutninger, for at komme videre i livet.

8. Something’s Changed
Albummets mest jazzede sang er skrevet efter at have være gået i stå kreativt i en længere periode. Efter et bundet oplæg af 5 akkordharmonier genfandt RIkke Lie det kreative flow, som på indspilningen på fornemste vis understøttes af pianosolo fra en af Danmarks førende jazzpianister Ben Besiakov.

9. All That I Am
Denne sang er en slags moderne salme, Rikke Lie skrev efter hun var blevet mor. All That I Am er en erkendelse af, at man gennem livet vælger forskellige veje, der kan bringe både godt og skidt med sig. Vores personlighed er sammensat og det dilemma dealer vi med gennem hele livet.

10. Songs From The Open Sea
En håbefuld sang om længslen efter at komme tilbage, når man har sagt farvel. Ligesom den følelse man kan have, når man står ved havet, der kan virke uendeligt, dragende og skræmmende på samme tid.