Jazz Vocal Live logoJazz Vocal Live

Gennem musikken har jeg involveret mig i projekter og aktiviteter, der støtter op om, synliggør og skaber nye muligheder for sangere, sangskrivere og musikere i Danmark. Her kan du læse om foreningen Jazz Vocal Live.

Sammen med komponist- og sangerkollegaerne Mai Seidelin og Randi Pantoppidan dannede jeg i 2007 foreningen JazzVocalLive med formålet at skabe fokus på koncerter med vokalister indenfor jazz og beslægtede genrer. 

Vi undrede os over, hvor få koncerter under bl.a. Copenhagen Jazz Festival, der er med vokalister. Vi havde en formodning om at publikum rigtig gerne vil høre jazzvokal, men faktisk har svært ved at finde koncerterne. Samtidig er koncerter med mindre kendte navne, som regel i et lokale med ringe lyd og larm fra kaffemaskiner og baggrundssnak.

Vi ønskede derfor at skabe en scene for vokalister indenfor jazz og omegnen af jazz, hvor publikum, under gode lyd og lytteforhold, kunne høre jazzvokalister, der ikke nødvendigvis var kendt fra pop/rockverdenen. Kulturformidler Kaja Jacobsen og sangerinden Ditte Rønn-Poulsen blev også en del af JVL-teamet.

Mange spændende vokalister præsenteret

Vi allierede os med PH Caféen på Vesterbro i København og afholdt de fleste af vores koncerter i den stemningsfyldte og fine sal dekoreret med PH-lamper. Vi præsenterede en lang række spændende navne: Birgitte Soojin, Kendra Lou, Nina og Søren Baun Jeppesen, men også etablerede navne fra ind- og udland, som Sinne Eeg, Mona Larsen, Susi Hyldgaard, Vanja Santos, Bobo Moreno, Ulla Henningsen, Sidsel Endresen (N), Per Jørgensen (N).

Vokal jamsessions

Vi afholdt herudover vokaljamsession, hvor vokalisterne var i fokus. Mange jamsessions er ofte fokuseret på instrumental-solister og det kan være svært for sangere at deltage på en måde, der fastholder fokus på teksten, sangens historie og budskab.

Efter at have afholdt koncerter i 4 år, opløste vi foreningen i 2011, da både Mai Seidelin og jeg skulle på barsel.